Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını kösteklemek karınin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belli bir yangın direncine sahiptir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size selen verecektir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakarak projelendirilirken az çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında bazı özen edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil tamamlanmak üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın birebir standartlara ve yönetmeliklere yönlü olup olmadığını belirlemek kucakin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız ayırt edici bir sair özelliği kilit + dizi seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten daha faziletli mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları ortada paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, reva fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine sargılı olarak değişir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının yoklama şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki Yangın Kapısı insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri karınermektedir.

Yangın merdivenleri yangın ile omuz omuza su taşkını ve hareket gibi özge katıksız afetlerdede kullanılabilir olması yüz inceden inceye korunmalıdır.

Report this wiki page